Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Nattjazz med Bugge Wesseltoft

Nattjazz med Bugge Wesseltoft
Tid: 17. desember 2010 22:00
Sted:Bodø Domkirke
Billetter:240 (ordinær), 200 (barn/honnør/An-abonnement)
Medvirkende:Bodø Domkor, Bugge Wesseltoft og Bodø Rhythm Group
Dirigent:Øystein Jæger

Bodø Domkors årlige nattjazzkonsert har etter hvert blitt en solid førjulstradisjon i byen. Hvert år knytter koret til seg en kjent jazzmusiker, som setter sammen et konsertprogram for seg selv og Domkoret, gjerne i form av et bestillingsverk. I år har vi med oss pianist Bugge Wesseltoft, som ikke bare forbindes med jazz, men også direkte med jul: Hans innspilling "It`s snowing on my piano" har vært en av landets bestselgende juleplater over flere år, og årets nattjazzkonsert vil naturlig nok være preget av Wesseltofts forhold til julen og dens musikk.

Wesseltoft sier selv om julen og "It`s snowing on my piano": -"Snowing on my piano" ble laget ut fra et ønske om ro og fred i jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at jula også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage en solopianoplate med julesanger, var jeg sterkt i tvil, men valgte til slutt å spille den inn på betingelse av at jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.

Bugge Wesseltoft er i år huskomponist for Bodøs profesjonelle jazztrio "Bodø Rhythm Group", og i forbindelse med dette prosjektet vil årets nattjazz blant annet inneholde en urframføring av Wesseltofts bestillingsverk for Bodø Domkor og Bodø Rhythm Group.

Billettkjøp eBillett

 

2010-11-02

Hva skjer