Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Andrew Lloyd Webbers Requiem

Andrew Lloyd Webbers Requiem
Tid: 7. november 2010 19:30
Sted:Bodø Domkirke
Medvirkende:Bodø Domkor, Bodø Sinfonietta, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge
Solister:Mari Eriksmoen (sopran), Fredrik Akselberg (tenor) og Marie Jørgensen (sopran)
Dirigent:Øystein Jæger

Det er musikalsk begivenhet av de sjeldne når Bodøs konsertpublikum for første gang skal få stifte bekjentskap med en fullstendig Lloyd Webber-produksjon i originalarrangement! 

Bodø Domkor har fått med seg Bodø Sinfonietta, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og sangsolistene Mari Eriksmoen (sopran), Fredrik Akselberg (tenor) og Marie Jørgensen (sopran) til oppsetningen av Lloyd Webbers Requiem.

Den britiske komponisten Andrew Lloyd Webber (1948-) er selvsagt først og fremst kjent for sine musicals, som 'Jesus Christ Superstar', 'Cats' og 'Evita', for å nevne noen. Requiem (1984) er hans eneste kirkemusikkverk, skrevet først og fremst til minne om hans far, som døde to år tidligere, men også i sorg og sjokk etter at en journalistvenn ble drept under uroligheter i Nord-Irland.

Lloyd Webber har selv definert Requiem som sitt mest personlige verk, det kombinerer populærmusikk, musical og klassisk kirkemusikk på en gripende måte, og 'Pie Jesu'-satsen er kanskje Lloyd Webbers best kjente enkeltkomposisjon. Andrew Lloyd Webbers Requiem har vært framført på Broadway, i store engelske katedraler, og det har til og med vært oppført som ballett!

Bodø Domkors oratorieframføringer har etter hvert blitt en ubrutt, årlig tradisjon. For et kor som like gjerne framfører Händels Messias og Brahms-motetter som klassisk samtidsmusikk og bestillingsverk fra jazzmusikere, passer Lloyd Webbers Requiem 'som hånd i hanske'. Vi ser fram til å presentere denne kirkemusikalske hjørnesteinen fra en av Europas viktigste, nålevende musikkpersonligheter!

2010-06-08

Hva skjer