Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Konsert 'Salomos Høysang' med Frode Fjellheim

Konsert 'Salomos Høysang' med Frode Fjellheim
Tid: 7. mars 2010 19:30
Sted:Bodø Domkirke
Medvirkende:Bodø Domkor, Frode Fjellheim (sang, klaver og synthesizer), Martin Andersson (klarinett), Finn Robert Olsen (gitar), Rune Nergaard (bass) og Arnfinn Bergrabb (slagverk)
Dirigent:Øystein Jæger

Salomos Høysang, eller bare Høysangen, er en av visdomsbøkene i Det gamle testamente, og består av en samling kjærlighetsdikt fra en brudgom til hans brud, her symbolisert ved kong Salomo og Sulamit. Bokens hebraiske navn er 'Shir ha-shirim', og betyr 'Sangenes sang'. Den norske tittelen stammer fra Luthers tyske bibeloversettelse, og angir at den er forfattet av kong Salomo, noe som imidlertid verken er troverdig eller sannsynlig.

I Salomos Høysang finner vi kanskje den vakreste diktningen i hele Bibelen, og det er i disse tekstene den samiske jazzmusikeren Frode Fjellheim har hentet inspirasjon til musikken. Om Salomos Høysang skriver han: 'Med mitt musikalske uttrykk ønsker jeg å formidle min opplevelse av teksten – og å sette en gammel tekst i et nytt lys. Min musikalske inspirasjon er mangfoldig, fra moderne populærmusikk via diverse vestlig kunstmusikk til folkemusikk og urmusikk'.

Bodø Domkor med egne solister framfører 7. mars Frode Fjellheims komplette musikk til Salomos Høysang. Komponisten trakterer selv klaver og synthesizer, i tillegg sitter Martin Andersson (klarinett), Finn Robert Olsen (gitar), Rune Nergaard (bass) og Arnfinn Bergrabb (slagverk) i orkesteret. Domkantor Øystein Jæger dirigerer.

Les omtale i an.no.

Les anmeldelse i an.no.

2010-01-29

Hva skjer