Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Nattjazz: Urframføring av 'Jazz Mass' av Tore Johansen

Nattjazz: Urframføring av 'Jazz Mass' av Tore Johansen
Tid: 19. desember 2008 22:00
Sted:Bodø Domkirke
Medvirkende:Bodø Domkor, Bodø Sinfonietta, Tore Johansen - trompet og komponist, Elin Rosseland - vokal, Lars Jansson - piano, Bjørn Kjellemyr - bass, Roger Johansen - trommer
Dirigent:Ragnhild Strauman

Urfremføring av JAZZ MASS av Tore Johansen (støttet av Norsk Kulturråd)

Årets Nattjazz blir en storslagen opplevelse med 65-70 aktører på scenen!

Tore Johansen har skrevet en ny messe for kor, sinfonietta og jazzmusikere, som har fått tittelen JAZZ MASS. Verket tar utgangspunkt i latinske og engelske messetekster, og har en jazzmusikalsk tilnærming. Jazzen oppstod i Nord-Amerika i overgangen mellom 1800- og 1900-tallet, og kan på mange måter beskrives som et kulturmøte mellom afrikansk og europeisk kultur. Det er en forenkling å si at jazzen er et resultat av afrikansk rytmikk og europeisk harmonikk, den er nok snarere et resultat av en større ”sammenblanding”. Det er uansett akkurat denne ”miksen” som står i sentrum for Johansens musikk.

JAZZ MASS blir fremført av et Domkor i storform, med et solid fundament i ryggen gjennom Bodø Sinfonietta og Tore Johansens medmusikere. Det er også med stor glede vi kan presentere en av Skandinavias fremste jazzsangere som solist, Elin Rosseland.

Litt om musikerne:

Tore Johansen kommer fra Tverlandet utenfor Bodø. Han har sin utdannelse fra jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim hvor han i dag underviser. Han har 6 plater bak seg i eget navn og har samarbeidet med musikere som Karin Krog, John Taylor, John Surman, Knut Riisnæs, Hal Galper og Trondheim Jazzorkester med Chick Corea og Erlend Skomsvoll.

Elin Rosseland er en av våre fremste jazzsangere. På midten av 80-tallet jobbet hun mye med bandet Fair Play med bl.a. Vigleik Storaas og Johannes Eich. I de senere år har hun jobbet med ulike prosjekter i grenselandet mellom jazz/elektronika og nyere, improvisert kunstmusikk.

Lars Jansson (S) er en av Skandinavias store pianolyrikere. Han har en lang diskografi bak seg med egne band og er en uhyre produktiv komponist. I Norge har han tidligere samarbeidet med bl.a. Jan Garbarek, Radka Toneff og Arild Andersen. Han har også gjort flere storbandplater med Bohuslän Big Band, et av Sveriges fremste storband.

Bjørn Kjellemyr er en landets mest allsidige musikere. Han spiller middelaldermusikk med Rolf Lislevand og fusion med Jan Gunnar Hoff Group og Mike Stern med like stor selvfølgelighet. Han har og akkompagnert noen av jazzens største skikkelser, blant dem Joe Henderson, Chet Baker og Pat Metheny.

Roger Johansen er frilanser i Oslo og debuterte som plateartist og komponist med utgivelsen EVENING SONGS sommeren 2005 til strålende kritikker. Høsten 2007 kom oppfølgeren WORLD OF EMILY, hvor han tonesatte Emily Dickinsons lyrikk. Han har jobbet i utallige konstellasjoner med musikere og artister som bl.a. Marie Bergman, Erik Bye og Bob Mintzer.

Les anmeldelse i ab24.no. Les anmeldelse i an.no.

Hva skjer