Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Kystrequiem, et nordnorsk requiem

Kystrequiem, et nordnorsk requiem
Tid: 2. november 2008 19:30
Sted:Bodø Domkirke
Medvirkende:Bodø Domkor, Bodø Domkirkes Ungdomskor, Kristian Krokslett, Hildegunn Pettersen og sammensatt orkester
Solister:Kristian Krokslett - tenor, Hildegunn Pettersen, sopran
Dirigent:Gro Bergrabb

Arvid Hanssen (1932-1998) var en folkekjær dikter, som på en unik måte klarte å formidle den nordnorske kystkulturen på godt og vondt, gjennom sin lyrikk og sine romaner. Flere av hans verker står i dag som bautaer, og ikke bare i de nordligste fylkene. Han ble i 1991 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen "Fader Armod".

Mange av Arvid Hanssens dikt har en sakral undertone. Den er ikke påtrengende, men under overflaten kan man ofte ane en høytidelighet og en religiøs stemning.

Bodø Domkor har bestilt et verk av Erlend Fagertun med noen av disse diktene, som er satt sammen med de klassiske requiemtekstene fra den katolske messen. Verket består av flere satser, hver med et dikt som hovedtema og kysten går igjen som et tema i alle diktene som er plukket ut. Resultatet er blitt en spennende og uventet kobling, med mange ulike musikalske uttrykk som vil være med å gi messeformen en ny betydning.

Verket er skrevet for blandet kor, orkester og to solister. Bodø Domkor, Bodø domkirkes ungdomskor Kristian Krokslett, Hildegunn Pettersen og et sammensatt orkester med profesjonelle musikere vil medvirke under urfremføringen.

Hva skjer