Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Nasjonal festaften med mest Grieg

Nasjonal festaften med mest Grieg
Tid: 17. mai 2007 18:00
Sted:Nordlandskatedralen
Billetter:100 for alle voksne, barn under 16 gratis
Medvirkende:Bodø Domkor
Solister:Mikael Rönnberg - baryton, Cecilie Koch - Cello
Dirigent:Gro Bergrabb

Bodø Domkor inviterer til festkonsert 17.mai kl 18.00 i Nordlandskatedralen. Når borgertoget er avsluttet tilbyr vi en musikalsk avslutning på nasjonaldagen med en timelang konsert i Nordlandskatedralen.

Dette blir Bodø Domkors markering av Grieg-året, og som et tyngdepunkt i programmet vil vi presentere Griegs fire salmer, hans hovedverk for blandet kor. I dette verket har Grieg på mesterlig vis arrangert fire norske folketoner for kor og barytonsolist. Vi har den store glede av å ha med Mikael Rönnberg som barytonsolist. Micke er en kjent ildsjel i byens musikkliv, og er mye brukt både som pianist, organist og dirigent. For tiden studerer han ved mastergradprogrammet i sang på musikkonservatoriet i Bergen, og dette er første gang han opptrer som sangsolist med Domkoret.

Med oss på denne konserten har vi også en annen musiker med røtter i Bodø, cellisten Cecilie Koch. Hun vil blant annet spille utdrag fra Griegs vakre cellosonate. I tillegg til Griegs fire salmer presenterer koret utvalgte perler fra Griegs øvrige produksjon for kor. Tradisjonen tro vil konserten bli avsluttet med fedrelandssalmen og nasjonalsangen, og det blir mulighet for allsang.

2007-10-12

Hva skjer