Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Oslo internasjonale kirkemusikkfestival

Oslo internasjonale kirkemusikkfestival
Tid: 23. - 24. april 2007
Sted:Oslo
Medvirkende:Bodø Domkor, Jan Gunnar Hoff Group
Dirigent:Ragnhild Strauman
Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival er en årlig festival som arrangeres for 7. gang i 2007. I løpet av disse årene har festivalen valgt å vektlegge mangfoldet, kvaliteten og tradisjonene som finnes innen kirkemusikken. Det har vært et ønske å gi eksempler fra forskjellige tidsepoker og genre gjennom møte med verker og utøvere av høy kvalitet på et internasjonalt og nasjonalt plan. I 2007 gjennomføres festivalen i perioden 16.-25. mars, og Bodø Domkor er invitert til å delta med 2 konserter.

Vår første konsert er fredag 23.mars kl.22.00 i Kampen kirke. Da skal koret fremføre jazzmessen Meditatus sammen med Jan Gunnar Hoff Group. Meditatus ble urfremført under nattjazzen i Nordlandskatedralen i desember 2004. I 2006 fikk Jan Gunnar Hoff EDVARD-prisen for komposisjonen med bl.a. følgende jurybegrunnelse: “Med et enkelt og betagende vakkert tema blir lytteren lokket med i et velkjent musikalsk landskap hvor man trygt kan lukke øynene og bare la seg henføre.” Høsten 2006 gikk koret og Jan Gunnar Hoff Group i studio og gjorde en innspilling av verket. Lanseringen av CD-platen Meditatus vil skje i forbindelse med konserten denne kvelden.
Dirigent for Bodø Domkor: Ragnhild Strauman.

Den andre konserten blir en lunchkonsert i Majorstua kirke lørdag 24. mars kl.13.00. Programmet her vil spenne fra store klassiske korsanger til mer folkelige viser. Vi får blant annet høre nordnorske salmer, et repertoar koret kjenner særlig godt og som vi har forvaltet og formidlet til nye publikumsgrupper. Dirigent: Ragnhild Strauman.

Link: www.kirkemusikkfestivalen.no

2006-12-10

Hva skjer