Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Fransk i katedralen

Fransk i katedralen
Tid: 2. april 2006 18:00
Sted:Bodø Domkirke
Medvirkende:Bodø Domkor og organist Håkon Grotnes
Dirigent:Erlend Fagertun

Lenge siden siste Paris-tur? Bodø Domkor og organist Håkon Grotnes tar deg med til en verden av franske klanger og franske stemninger. I denne konserten vil vi prøve å la den spesielle atmosfæren fra de store steinkirkene få innpass i vår egen katedral. Så la gjerne tankene fare mot syd, til landet med god mat og god vin, der våren allerede er i anmarsj.

Gabriel Faure (1845-1924) levde og virket i slutten av den romantiske musikkepoken. Han er kjent for blant annet sitt ”Requiem” for kor og orkester. Vi vil fremføre to av hans komposisjoner for kor og klaver, nemlig ”Cantique de Jean Racine” og ”Mardrigal”

En av de mest nøkterne og selvkritiske komponister i musikkhistorien var Maurice Durufle (1902-1986). Hele hans produksjon omfatter kun 14 utgitte verk, alle naturlig nok svært gjennomarbeidet. Han jobbet som organist i en av de største kirkene i Paris, og vant mange priser både for sine komposisjoner og for sine orgelimprovisasjoner. På denne konserten får dere høre hans fire vakre motetter for a capella kor, samt hans innadvendte fadervår, "Notre Père". I tillegg vil Håkon Grotnes fremføre utvalgte franske orgelverk, hovedsaklig av nettopp Maurice Durufle.

2006-01-13

Hva skjer