Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Årets Nattjazz: Tore Johansen og Bodø Domkor

Årets Nattjazz: Tore Johansen og Bodø Domkor
Tid: 16. desember 2005 00:00
Sted:Bodø Domkirke
Billetter:185/155 inkl. billettavgift
Medvirkende:Bodø Domkor, Tore Johansen, Vigleik Storaas, Rune Nergaard, Gard Nilssen
Dirigent:Erlend Fagertun

Bodø Domkor samarbeider i år med trompetist og komponist Tore Johansen, som har med seg et Trondheimsbasert band med Vigleik Storaas (piano), Rune Nergaard (bass), Gard Nilssen (trommer) og Siri Gjære (sang). Dirigent er domkantor Erlend Fagertun.

Til årets NATTJAZZ har Tore Johansen skrevet musikk til forfatteren Håvard Rems "Kveldsbønn", alternativt "Gud for nybegynnere", som urframføres i Bodø domkirke 16.desember. Forfatteren sier selv om diktsamlingen: "De nakne, enkle tekstene er en henvendelse fra nullpunktet til en ukjent navnløs".

Foruten urfremføringen av "Kveldsbønn" vil programmet for Nattjazz 2005 bestå av nye arrangementer av Tore Johansen for kor, blant annet hentet fra debutplaten "Man, woman and child", som ble spilt inn i Bodø Domkirke i 2000. Det blir også noen instrumentale innslag fra hans nye "Trondheimsbaserte" band med Vigleik Storaas, Rune Nergaard og Gard Nilssen.

Det skal heller ikke gå noen hus forbi at julen står for døren etter denne konserten!

Tore Johansen (f. Bodø 1977) har sin utdannelse fra jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Han har fire plateinnspillinger bak seg i eget navn på Gemini Records, bl.a. med Karin Krog, Lars Jansson, Jan Gunnar Hoff og Bjørn Alterhaug.
Johansen var i perioden 2002-2004 tilknyttet Nordnorsk Jazzsenter i "aspirantordning for unge kunstnere i etableringsfasen", støttet av Norsk Kulturråd og i dag er han bosatt i Trondheim hvor han er timelærer ved Musikkonservatoriet.
Tore Johansen har de siste årene jobbet i et bredt musikalsk spekter som har resultert i samarbeid med bl.a. John Surman, John Taylor, Trondheim Jazzorkester og Chick Corea, Nora Brockstedt, Terje Nilsen, Tungtvann og Halvdan Sivertsen.

Les anmeldelsen i an.no.

Hva skjer