Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Bach's Johannespasjon i Domkirken

Bach's Johannespasjon i Domkirken
Tid: 6. november 2005 20:00
Sted:Bodø Domkirke
Medvirkende:Bodø Domkor m/sammensatt orkester og solister
Dirigent:Erlend Fagertun

På allehelgensdag, 6. november, fremfører Bodø Domkor Johannespasjonen av J.S.Bach. Oppsettingen blir fullstendig med solister og sammensatt orkester. Midt i mørketida ser vi fremover mot påsken, og lager en konsert med Bachs vakre musikk, og en stemningsfull lyssetting i kirka.

Johannespasjonen er et verk som byr på flere utfordringer. Koret synger allsidig, fra homofone koraler til hurtige imitasjonssatser. Evangelisten driver handlingen videre, akkompagnert av et generalbass-orkester. Og som kommentarer synges ariene, både de rolige og de intense. Verket var revolusjonerende i sin tid, og er i dag et strålende eksempel på et musikalsk drama.

Oppsettingen blir viktig på flere måter. Denne gangen har vi valgt å gi flere unge musikere, primært fra de nordligste fylkene, sjansen til å være med på en profesjonell produksjon. Nyutdannede sangere og musikere får dessverre sjelden mulighet til å medvirke på slike prosjekt. Å gi erfaring til disse unge kulturarbeiderne, tror vi er et viktig bidrag til regionen som helhet. Dessuten er det en fin sjanse til å introdusere nye stemmer og ansikter til publikum.

Johannespasjonen av Bach ble sist fremført av Bodø Domkor i en scenisk versjon mars 2002. Når vi nå har bestemt oss for å gjøre Johannespasjonen på nytt, er det fordi vi vil strekke oss mot et enda høyere musikalsk nivå, med tidligere erfaringer som grunnlag og inspirasjon. Dette prosjektet vil etter vår mening utvikle koret, solister, musikere og ikke minst: Publikum.

Kjøp billetter til Johannespasjonen på Billettluka.no

Hva skjer