Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Julejazz i Domkirken: Jan Gunnar Hoff og Domkoret

Julejazz i Domkirken: Jan Gunnar Hoff og Domkoret
Tid: 17. desember 2004 22:00
Sted:Bodø Domkirke
Medvirkende:I tillegg til koret og Jan Gunnar Hoff, medvirket Eva Trones med en egen liten avdeling. Bandet bestod av Tore Brunborg på saksofon, Finn Sletten på trommer, Håvar Bendiksen gitar og Kjell Joar Petersen-Øverleir bass.

Tradisjonen tro var det også i jubileumsåret, 2004, nattjazz like oppunder jul. Den 17.desember kl.22.00 var det Jan Gunnar Hoff som sammen med Bodø Domkors dirigent Ragnhild Strauman Halstensen, hadde det kunstneriske ansvar for nattjazzen. Dette var hans andre større nattjazz-prosjekt sammen med Domkoret, det første var i 2002.Koret så med stor glede og forventning fram til å få gjøre dette prosjektet sammen med Jan Gunnar Hoff, som både er en spennende og erfaren musiker og komponist. Han har spilt med mange ulike artister, fra Pat Metheny til Unni Wilhelmsen, og har i 2005 flere prestisjetunge prosjekter på beddingen.

Og vi fikk et klart inntrykk av at forventningene var gjensidige: Jan Gunnar Hoff uttrykker selv at det er en artig utfordring å skrive musikk for kor. Han fremhever noe beskjedent at han ikke opplever seg så erfaren i å skrive kormusikk, men ambisjonen er å prøve å få sin musikk til å 'spille for kor', som han selv sier det. Og som den pedagog han er legger han til 'Og jeg lærer hver gang!'

Han byr også på noen godord om kor- og musikkmiljøet i Domkirken: 'Jeg har sagt det før og sier det igjen: Bodø Domkirke og miljøet der har vært de flinkeste til å utnytte lokale krefter av samtlige kulturformidlere i Bodø by. All ære til dere for dette'.

Årets prosjekt hadde fått tittelen MEDITATUS. Komposisjonen er et meditativt stykke bygd opp som en messe. Hoff sier selv: 'Jeg prøver alltid å finne en tematikk som setter en en egen atmosfære. Dersom jeg finner ut av tematikken, faller ofte resten på plass. Det er viktig at et verk utstråler et slags personlig vitnesbyrd som du selv kjenner igjen og føler inni deg'.

I tillegg til koret og Jan Gunnar Hoff, medvirket Eva Trones med en egen liten avdeling. Bandet bestod av Tore Brunborg på saksofon, Finn Sletten på trommer, Håvar Bendiksen gitar og Kjell Joar Petersen-Øverleir bass.

Les også anmeldelsen på an.no.

Hva skjer