Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Årstidene av Joseph Haydn

Årstidene av Joseph Haydn
Tid: 21. november 2004 00:00
Sted:Bodø Spektrum
Billetter:280/230
Medvirkende:Bodø Domkor, Con Brio og Bodø Sinfonietta. Korinnstudering: Ragnhild S. Halstensen og Ann Kristin Windstad.
Solister:Birgitte Christensen (Hanne), Johan Christensson (Lucas), Magne Fremmerlid (Simon)
Dirigent:Joakim Unander

Høstens store satsing for Bodø Domkor er Årstidene av Joseph Haydn. Denne gang har vi slått oss sammen med et annet velrenommert bodøkor, Con Brio, så til sammen er vi ca 100 korister som skal fylle det nye Bodø Spektrum med vellyd. Det passer ekstra godt at begge kor jubilerer i 2004: Con Brio har 40 års jubileum, og Bodø Domkor fyller 50. Konserten er også et av arrangementene i åpningsuka for Bodø Spektrum i uke 47.

Litt om komponist og verk
Joseph Haydn ble født 31.mars 1732 i Østerrike, i grensetraktene omkring Rohrau hvor det var stadige kriger, med påfølgende stadige flyttinger av grenser og befolkning. Han vokste opp med folkelige musikktradisjoner, med en blanding av østerriksk, bøhmisk og ungarsk innflytelse. Etterhvert ble han kjent med Wiens msuikkliv, og fra 1761 var han ansatt som musiker og komponist hos fyrst Paul A. Esterhazy i Eisenstadt. I 1798 skrev han Skapelsen, og Årstidene kom i 1801 som en oppfølger av Skapelsen, men uten sakral forankring.

Gjennom solistene Hanne (sopran), Lucas (tenor) og Simon (bass) får vi følge livet til mennesker på landet fra vår til vinter. Koret fremstiller bønder, jegere, unge mennesker m.m. Årstidene er blitt kalt et "idylloratorium", og er et folkelig verk som handler om menneskene på grasrota! Verket er en hyllest til livet; glede over Skaperen og det skapte, kjærligheten og livsutfoldelsen. De ulike satsene representerer hyllest til Gud, til solen, til flittigheten, til vinen, til kjærligheten, og andre elementer i livet som er viktige for oss alle! Så dermed: Benytt anledningen til å få litt påfyll av livsglede og inspirasjon i høstmørket!

Forhåndsomtale: Jubilerer med gigantkonsert
Anmeldelse: Massiv innsats for Haydn.

Hva skjer