Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Mozarts Requiem

Mozarts Requiem
Tid: 13. november 2016 19:30
Sted:Bodø domkirke
Medvirkende:Bodø Domkor, NOSO Symfoniorkesteret
Solister:Ann Helen Moen (sopran), Maria Moen Nohr (alt), Aco Biscevic (tenor), Trond Gudevold (bass)
Dirigent:Øystein Jæger

Året er 1791, Mozart dør i Wien, og han etterlater seg det som skal blir en bærebjelke i den europeiske musikkhistorien.

En av musikkhistoriens bærebjelker ble imidlertid ikke gjort ferdig fra Mozarts hånd. Han døde før han fikk skrevet sin sagnomsuste dødsmesse. Flere har i etterkant forsøkt å komplettere verket, men det er Mozarts elev, Franz Xaver Süssmayr, som står for den versjonen vi alle kjenner som “Mozarts Requiem”.

Over hele verden står Mozarts Requiem som en signatur på et himmelsk kunstverk. Er det musikken, historien, myten eller rett og slett helheten som har gjort dette til et av verdens mest kjente verk for orkester og kor?

Dirigent Øystein Jæger skal i tillegg til å dirigere Mozarts Requiem åpne konserten ved å fremføre Mozarts aller siste orgelverk. Orgelverket Fantasia i f-moll føyer seg nemlig inn i rekken over verker Mozart skrev i løpet av sitt dødsår 1791. Det var nettopp i Mozarts siste leveår at han skrev ustanselig. Han skrev som om han hadde dårlig tid, og som om han skrev på diktat fra Gud.

Hva skjer