Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Johannespasjonen

Johannespasjonen
Tid: 13. mars 2016 19:30
Sted:Bodø domkirke
Billetter:350,-/280,-
Medvirkende:Bodø Domkor, Cappella Petri
Solister:Isa Katharina Gericke (sopran), Mette Bjærang Pedersen (alt), Mathias Gillebo (tenor - evangelist), Aleksander Nohr (bass – Jesus), Leif Jone Ølberg (bass)
Dirigent:Øystein Jæger

Bodø Domkor og Cappella Petri (Narvik) markerer inngangen til påsken med å sette opp Johann Sebastian Bachs Johannespasjon. Dette verket, som ofte regnes blant Bachs mest dramatiske, ble urframført i Leipzig i 1724. Johannespasjonen omhandler verket Jesu lidelse og død langfredag, slik historien er referert av evangelisten Johannes. Evangelisten er «forteller», og de øvrige solistene gestalter rollene. Koret er også aktive deltakere i handlingen, som alt fra andektig og koralsyngende menighet, til sint folkemengde som dømmer Jesus til døden.

Oratorieproduksjoner med originalinstrumenter er ikke dagligdags her i landsdelen, og hvis det gjøres, må orkesteret som regel hentes utenfra. Derfor er det en ekstra stor glede for Bodø Domkor å få samarbeide med barokkensemblet Cappella Petri, fylkets eneste profesjonelle barokkensemble. For anledningen er ensemblet utvidet til kammerorkesterstørrelse, og vi vil få høre et orkester som klinger relativt likt det Bach hadde til rådighet ved urframførelsen. Solistlaget må også kunne sies å ha lokal tilhørighet, da tre av hovedrolleinnehaverne faktisk har vokst opp i Bodø.

Velkommen til en gripende og stemningsfull aften med Johannespasjonen i Bodø domkirke.

Hva skjer