Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Konsertomtaler > Bach: Messe i h-moll

Bach: Messe i h-moll
Tid: 11. april 2019 19:00
Sted:Bodø domkirke
Billetter:375,-, 320,-, 300,- 100,-
Medvirkende:Bodø Domkor, Arktisk Filharmoni
Solister:Ditte Marie Bræin (sopran), Melis Jaatinen (alt), Magnus Staveland (tenor), Leif Jone Ølberg (bass)
Dirigent:Øystein Jæger

Årets påskekonsert er viet et av de aller viktigste kirkemusikkverkene i musikkhistorien, nemlig Bachs messe i h-moll. Denne messen, som av mange regnes som Bachs fremste mesterverk, ble faktisk komponert over en 24-årsperiode, da han valgte å «gjenbruke» et Sanctus fra 1724 og Kyrie/Gloria fra 1733 da messen for øvrig ble komponert i 1748.

H-mollmessen sprengte datidens (og nåtidens!) liturgiske rammer, og Bach fikk aldri oppleve en fullstendig framførelse av verket. Som flere av de øvrige verkene fra hans tre siste leveår, ble h-mollmessen antakelig skrevet for å perfeksjonere komposisjonsteknikken mer enn for praktisk gudstjenestebruk. Dermed ble messen aldri framført i sin helhet før Bach-renessansen oppstod i miljøet rundt Mendelssohn på 1830-tallet.

Men helt fra Mozarts tid, og fram til i dag, har h-mollmessen inspirert komponister til å skrive messemusikk for både gudstjeneste og konsertsal. Med denne storslagne messen ønsker vi å tilby en stemningsfull og høytidelig inngang til påskehøytiden.

Hva skjer