Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Bodø Domkor > Dirigenten

Dirigenten

Øystein Jæger har vært dirigent og kunstnerisk leder for Bodø Domkor siden høsten 2009.

Øystein Jæger (f. 1978) er utdannet kantor fra Norges Musikkhøgskole, og fullførte våren 2004 diplomstudiet i orkesterledelse samme sted. Han har i tillegg mastergrad i solistisk orgelspill fra NTNU Institutt for musikk.

I 1995 startet han Bodø Unge Kammerorkester, som han ledet fram til 2003, og han har vært kunstnerisk leder for Trondheim Vokalensemble.

For øvrig har han bl.a. dirigert Trondheim Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester, Forsvarets Stabsmusikkorps, Luftforsvarets Musikkorps, TrondheimSolistene, MiN-ensemblet, Bodø Sinfonietta og VocalART. Som orgelsolist har han f.eks. holdt konsert under Festspillene i Bergen 2005. Øystein Jæger er mye brukt som kammermusiker og akkompagnatør på klaver, orgel og cembalo, han har undervist partiturspill ved Norges Musikkhøgskole, og han benyttes som ekstramusiker i flere av landets profesjonelle symfoniorkestre.

I perioden 2007-08 var han engasjert som domkantor i Nidaros domkirke, med kunstnerisk hovedansvar for Nidaros domkor og Nidarosdomens Oratoriekor.

Hva skjer

10. august 2019
Sommernachspiel Nordland musikkfestuke
Les mer

25. - 27. oktober 2019
Carmen opera, Georges Bizet
Les mer

13. november 2019
Nordic music days. Vocal Celebration
Les mer

5. desember 2019
Juleoratoriet, Bach
Les mer

20. desember 2019
Nattjazz med Frode Fjellheim