Bodø Domkor Bodø Domkor
Bodø Domkor
Sangere
Dirigent
Plateutgivelser
Konsertomtaler
Bilder
Kontakt
For medlemmer
English
Deutsch
Italiano
Samarbeidspartner:
Forside > Bodø Domkor > Bodø Domkor

Bodø Domkor

Som alle domkirker med respekt for seg selv har også Bodø Domkirke sitt eget Domkor. Koret inngår som en sentral del av et omfattende kirkesang- og musikkmiljø i Bodø Domkirke, et miljø som etter hvert har blitt kjent både regionalt og nasjonalt.

Bodø Domkor ble stiftet 7. oktober 1954, og har siden den gang fremført kormusikk med stor bredde. Når vi ser tilbake er det likevel to viktige områder som trer frem som sentrale for Domkorets identitet.

Det ene området er fremføring av større kirkemusikkverker, som for eksempel Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Verdis requiem og messer av Haydn og Mozart. Som hovedregel fremføres ett slikt verk årlig, de senere årene har begynnelsen av advent vært tidspunktet for slike konserter. I 2013 fremførte koret både Matteuspasjonen av Bach for dobbelt kor og dobbelt orkester i mars, samt Händels Messias i desember. Den siste ble fremført helt utenat - av både koret og ikke minst vår dirigent!

Det andre viktige området for Bodø Domkor er knyttet til formidling av vår norske kulturarv, med særlig vekt på nordnorsk sang og musikk. Domkoret ser det som en viktig oppgave å presentere kirkemusikk fra vår egen region, både i konsert- og gudstjenestesammenheng. Dette har blant annet ført til flere CD-innspillinger med religiøse folketoner i ny drakt, i tillegg til jevnlige konsertturnéer i inn- og utland. Også lokalt har vi en omfattende reisevirksomhet, med konserter rundt i bispedømmet hvert eneste år. Høsten 2013 var Bodø Domkor vertskap for et felles kirkekorstevne for medlemmene i Sør-Hålogaland Kirkesangforbund. Som domkor ønsker vi å være til stadig inspirasjon for forvaltning og utvikling av kirkemusikk i vårt eget bispedømme.

Bodø Domkor har et godt og nært samarbeid med andre kor og musikere i byen og regionen. Dette har resultert i en rekke spennende samarbeidsprosjekter som i positiv forstand bidrar til å bryte ned tradisjonell forståelse av kirkekoraktivitet. Bodø Domkor har hatt utstrakt samarbeid med artister som Halvdan Sivertsen og Ola Bremnes. Andre spennende prosjekter er de årlige nattjazzkonsertene som har blitt en solid førjulstradisjon i Bodø. Her inviterer vi landets fremste jazzmusikere til å skrive ny musikk for kor i samspill med dem selv. Ofte har dette vært deres første møte med korkomposisjon! Musikere som Jan Gunnar Hoff, Bugge Wesseltoft, Tore Johansen og Arild Andersen er blant komponistene Bodø har fått møte i våre nattjazzproduksjoner.

Kunstnerisk leder for Bodø Domkor siden 2009 er domkantor Øystein Jæger.

Hva skjer